1 november, 2019

Rapport från SuiteConnect London 2019

Unlock growth and build a stronger brand, career, and a better world – det var en stor del av budskapet som jag tog med mig hem efter att par dagar i London på SuiteConnect.

Förutom att vara ett socialt och nätverkande event med både success stories och break out session, så samlar man även på sig en hel del nya kontakter i både LinkedIn och via visitkort som skall sorteras och kategoriseras i ”need to know” och ”nice to know”. Ibland säger en bild mer än tusen ord och nedan är en sammanfattning av NetSuite satsningar sedan 2018.SuiteConnect London 2019

Om man sedan lägger till att de sedan 2018 har satsat 3,8m timmar med 2150 utvecklare i 16 länder så känner man verkligen att det är inget som står still i deras utveckling. Men det finns alltid saker att förbättra. En stor del är också kunderna och partner som driver och kommer med ideér och det fanns även möjlighet att fylla i egna önskemål på utveckling under SuiteConnect.

Man slås även av hur många 3.e parts program som det finns samt deras möjligheter att förbättra och förenkla det som inte kanske fungerar helt perfekt i NetSuite. Här fanns det bra möjligheter att ta in information och nätverka med både europeiska och amerikanska firmor på den minimässa som anordnades.

En av de stora programsatsningarna som görs är bl.a. SuiteTax som ersätter befintligt program del och skall underlätta med att rapportering och blanketter som man kan fylla i eller får förifylld, som sedan skall vidare till myndigheter avseende bl.a. moms och skatteuträkningar.

Ett annat område är ICT – Inter Company Transactions – som nu skall byggas vidare på och implementeras samt utvecklas till att bli mer automatiserat avseende redovisning i kommande versioner. Man räknar här med att den slutgiltiga lösningen kommer under 2021.

Ett axplock av det som kommer i ver 19.2 är följande;

Rock ’n roll & goda råd

Inte utan att man även blir lite starstruck då en av talarna var Bruce Dickinson från Iron Maiden som gav sin syn på företagande och vad man bör tänka på.

Hans bästa råd var ” Get a good laywer” med ett smile, men även att man skall vara trygg i sina kärnvärden och förstå sin egen business innan man satsar på nytt.

3 R som han också tyclte vi skulle tänka mer på var: Risk, Responsibility & Reward.

SuiteConnect 2019 Bruce Dickinson

Ta risken och ansvaret om Ni vill ha belöningen! Kan man inte uppfylla alla tre så skall man fundera om det är värt det…

Over and out!

Göteborg 191101

Jonas Hellström, Business Area Manager NetSuite