11 april, 2019

SuiteWorld ’19

Fem dagar och 224 859 steg. Sommarväder och så lite jetlag på det. SuiteWorld är över för denna gång.

I fredags landade vi åter på svensk mark efter givande dagar på Oracle NetSuites årliga konferens SuiteWorld i Las Vegas. SuiteWorld samlar kunder, partners och NetSuites egen personal för att prata om NetSuites nyheter och framtidsplaner och ge oss möjlighet att prata med varandra. Vi var tre representanter från Two som inhämtade mängder av inspiration och nyheter på andra sidan Atlanten. Här försöker vi summera den roadmap som har målats upp under dessa dagar.

Netsuite SuiteWorld 2019

En övergripande reflektion på SuiteWorld är att NetSuite verkligen tar åt sig av sina kunders önskemål. De genomför löpande förbättringar inom både stort och smått. Hur menar vi då? Jo, mycket av utvecklingen av produkten är baserad på erfarenheter inom olika branscher. NetSuite samlar in information och bygger sedan vidare enligt s k Best Practice. Det innebär att du får en produkt som jobbar enligt de processer som är vanliga inom din bransch eller typ av verksamhet.

SuiteSuccess i fokus på SuiteWorld

NetSuite fortsätter att jobba med branschvertikaler och det skräddarsydda konceptet SuiteSuccess. I det får du med dig best practice, färdiga roller och dashboards för navigering i systemet. Skulle något avvika finns möjligheterna till anpassning av NetSuite självklart kvar, men så mycket som möjligt är redan på plats för att du snabbt ska kunna komma igång och jobba. På SuiteWorld pratade NetSuite om att fler vertikaler är på gång, även för den svenska marknaden. Det är tydligt att de nordiska länderna fortsätter att vara en prioriterad marknad. Kul, tycker vi!

Efter att ha klivit in i mässhallen på SuiteWorld möter vi en mängd utställare; varav merparten är partners till NetSuite. Att alla dessa företag satsar på kringliggande produkter visar att kärnan, dvs NetSuite, är stark. Det visar också hur lätt NetSuite är att integrera med.

Budget och rapportering

Vi lärde oss mer om NetSuite PBCS – ett kraftfullt budgetverktyg som gör alla sidoordnade Excel-blad till ett minne blott. I PBCS jobbar du med prognos, plan och budget i ett Office-liknande gränssnitt – i realtid. Och det är självklart integrerat med NetSuite. Rapporteringen blir ännu bättre i SuiteAnalytics WorkBooks. Det är lätt för användaren att bygga egna rapporter, som presenteras via exempelvis enklare KPI:er.

AI & machine learning

Vad ser då NetSuite i framtiden? Jo, stora och spännande möjligheter – bland annat i form av AI och machine learning. NetSuite ska hjälpa dig att fatta rätt beslut genom att ta tillvara tidigare erfarenheter, i exempelvis ett projekt. Genom machine learning genererar NetSuite exempelvis insikter som är till hjälp för projektledarna; hur har liknande projekt har gått tidigare osv.

Därmed summerar vi spaningen från årets SuiteWorld med att framtiden ser spännande ut. NetSuite fortsätter att utveckla sitt molnbaserade ERP och bjuda på förbättringar framöver!