21 januari, 2020

Netsuite tar täten med fokus på kundnöjdhet!

NetSuite tar täten för andra året i rad. Konsultföretaget Gartner har placerat affärssystemet Oracle NetSuite som en av tre leverantörer i den ledande kvadranten för molnbaserade finanssystem för medelstora, stora och globala företag.

NetSuite-kundnojdhet

NetSuite har genom att öka fokus på kundnöjdhet och utveckling av systemet kunnat bibehålla sin position som en ledande leverantör av kompletta affärssystem. Detta är en viktig bekräftelse för NetSuite som alltid har haft prio på kundnöjdhet under hela livscykeln.

Med paketeringen SuiteSuccess har NetSuite tagit implementation och förändringsprocesser till en ny nivå. SuiteSuccess är baserat på erfarenheterna från tusentals implementationer globalt och erbjuder användarna förkonfigurerade och optimerade affärsprocesser, skräddarsydda för olika branscher och affärsområden.

Tanken är att tiden till ”Go Live” skall bli mer effektiv för kunden samt minska implementationskostnaderna. Med SuiteSuccess erbjuder NetSuite ett upplägg där företag skall kunna gå från beställning av system till ”Go Live” på mindre än 100 dagar. Det är inte bara själva systemet som är anpassat, utan hela flödet från första säljkontakten till implementation. Paketeringen är baserad på en genomtänkt strategi och flöde, där fokus ligger på avvikelser istället för standardprocesser. Även efter ”Go Live” ska det finnas en strategi för hur man kan effektivisera och utvecklas med Netsuite.

SuiteSuccess-modellen innehåller fördefinierade användarroller med dedikerade processflöden och dashboards. Dessutom har NetSuite tillfört en utvecklad analysdel med standard-KPIer, anpassade efter roller och vertikaler.

NetSuite tar täten med fokus på kundnöjdhet i SuiteSuccess

Att köra implementationer enligt SuiteSuccess har lett till positiva signaler från kunder, t ex:

Affärssystemet NetSuite har redan från start varit ett molnbaserat system med teknologi och innehåll för att stödja företagets alla affärsprocesser. Och siktet är inställt på att fortsätta ge användarna en heltäckande molnlösning. NetSuite erbjuder kompletta lösningar för bl a distribution & logistik, produktion, tjänsteföretag med CRM, e-handel och stöd för globala lösningar avseende ekonomi och redovisning.