Power BI och Affärssystem

Känner du till hur du kan få ut snygga och smarta beslutsunderlag från ditt affärssystem? Att koppla samman ditt ERP med ett kraftfullt BI-verktyg är en svårslagen lösning. I ditt affärssystem har du med stor sannolikhet mycket av ditt viktigaste affärsdata. På Two kan vi både affärssystem och beslutsstöd med BI-verktyget Power BI. En förträfflig kombination tycker vi. Vi guidar dig gärna till att ta fram det bästa beslutsstödet för just din organisation.

Power BI och affärssystem

Vår expertis ligger inom beslutsstöd med Power BI – samtidigt som vi också har erfarenhet av att skapa analyser och beslutsunderlag från data i ditt affärssystem. Bland annat har vi tagit fram lösningar med data från Jeeves ERP, Fortnox, NetSuite, Microsoft Dynamics, Pyramid, IBS Enterprise mm. Vi bygger alltid ett datalager med ditt data för att lätt kunna ta fram rapporter på ett strukturerat sätt. Läs gärna mer om vad vi har gjort för lösningar för våra kunder. Hur Microsoft Power BI kompletterar Jeeves ERP kan du läsa mer om i vår paketering Jeeves 2 Power BI.

Power BI samlar data från många olika källor

Många dagliga beslut i en verksamhet påverkar både medarbetarna och resultatet. Vissa beslut påverkar också verksamhetens omvärld. Hur kan ni då se till att ni har all den nödvändiga information som ni behöver för att ta de allra bästa besluten? Är den tillgängliga informationen komplett och aktuell? Ofta ligger det användbar information i flera olika system hos en verksamhet. Både affärssystem, lagerverktyg och andra interna system, men även internet, sociala medier och e-post.

Det är här begreppet beslutsstöd, eller business intelligence, kommer in i bilden. BI är ett samlingsnamn för de verktyg och metoder som används för att hantera stora mängder information. Att använda någon sorts business intelligence verktyg är till stor fördel för beslutsfattare på alla nivåer inom en verksamhet. De olika informationskällor som finns inom, eller runtom, en verksamhet är av olika sort. Därför är det bra med ett verktyg som kan samla in, hantera, presentera och analysera all data. Med ett BI-verktyg som Power BI har du helt plötsligt möjlighet att analysera både din egen verksamhet och omvärlden. Dessutom underlättar samarbetet mellan de olika beslutsfattarna inom en verksamhet, och det blir enklare att ta ännu bättre beslut för att öka effektiviteten och konkurrenskraften.

Vill du veta mer, kontakta…

Christofer Järlesjö
070-238 78 29
christofer.jarlesjo@two.se